Hannes Postma, Dangerous Dance

Generatie-portretten schilderkunst – deel 1

11 mei tot en met 19 juni 2016 in de museumzaal

Deze eerste van drie tentoonstellingen met generatieportretten van schilders laat werk zien van negen schilders ouder dan 65 jaar. Schilders, die kunnen terugkijken op een oeuvre dat regelmatig te zien is geweest in belangrijke galeries en musea in binnen- en buitenland. Zij vertegenwoordigen belangrijke stromingen in de schilderkunst van de 20e en 21e eeuw. Gezamenlijk tonen de drie exposities de brede verscheidenheid waarin de Nederlandse schilderkunst zich manifesteert.

• De constructivist Bob Bonies toont een nieuw twee-luik in primaire kleuren.
  • Chris de Bueger een poëtisch drie-luik als herinnering aan zijn kindertijd.
  • Vincent Hamel maakt al vanaf 1962 autonome monochromen. De betekenis ervan ligt in het werk besloten.
  • Theo Kuijpers vertegenwoordigt het expressionisme met drie werken geïnspireerd op zijn Australische reizen door de jaren heen.
  • Lucassen toont nieuw werk dat voor hem de uiteindelijke sublimatie vormt tussen zijn aanvankelijke uitgangspunt om figuratie en abstractie te versmelten.
  • Eric de Nie bakent in formeel schilderkunstig onderzoek de horizontale en verticale ruimte af.
  • Jan van der Pol bouwt zijn collageachtige schilderijen op uit associatieve beelden.
  • Hannes Postma hergebruikt in zijn recente werk de structuur en delen van ouder werk.
  • Nestor Jan Sierhuis werkt in een losse expressionistische stijl en toont schilderijen met landschappen, figuren en portretten.