Michael Berkhemer

Michael Berkhemer (Wageningen, 1948) maakt schilderijen, wandbeelden en grafiek. De motieven voor zijn werk ontleent hij aan de natuur. Het gaat daarbij niet om een letterlijke weergave maar om een interpretatie van vorm en structuur. Zijn schilderijen bouwt hij op met acrylverf die laag over laag wordt aangebracht, waardoor een levendig en rijk oppervlak ontstaat. Bijna zonder uitzondering maakt hij verticale, smalle doeken die in verschillende combinaties kunnen worden getoond. Ook zijn wandbeelden zijn overwegend smalle, verticale vormen. Berkhemer exposeert behalve in Nederland ook regelmatig in Zwitserland, Duitsland en de VS. Hij werkt veel in opdracht en zijn werk is in diverse internationale bedrijfscollecties opgenomen.

‘zonder titel;’ – olieverf – 2004 – 40×55 cm

‘zonder titel;’ – olieverf – 2004 – 40×55 cm