Peter van de Akker

Het werk van Peter van den Akker (Amsterdam, 1949) heeft zich altijd gekenmerkt door een zekere gelaagdheid. Tussen de verschillende transparante lagen waaruit een schilderij wordt opgebouwd, ontstaat een soort dialoog. Hierdoor kunnen aan Van den Akkers werk vaak meerdere betekenissen worden toegekend. Door het ontstaan van nieuwe communicatiemogelijkheden maakt de samenleving een snelle ontwikkeling door. Verschillende culturen smelten samen en normen en waarden verschuiven. In zijn schilderijen, waarin mensen, natuur en architectuur een rol spelen, geeft Van den Akker zijn visie op de toekomst, waarin ook altijd ruimte blijft voor gewone, aardse dingen als bloemkool en koffie.

uit de serie ‘Casual’ – acryl – 1999 – 90×120 cm

uit de serie ‘Casual’ – acryl – 1999 – 90×120 cm