Wout Berger

Wout Berger (Ridderkerk, 1941) werkte tot 1980 in de mode- en reclamewereld, onder andere voor Avenue. Daarna besloot hij zich bezig te gaan houden met verschillende eigen projecten en opdrachten. Hij fotografeert voornamelijk landschappen. Licht en beweging spelen een belangrijke rol. Door gebruik van een camera met een langere belichtingstijd, worden de beeldelementen die bewegen onscherp. De beweging wordt zo letterlijk geregistreerd. Wout Berger is geinteresseerd in de invloed die de mens op het landschap heeft. In de jaren ’80 en ’90 heeft hij honderden vervuilde gebieden bezocht en gefotografeerd. In 1992 leidde dat tot verschillende exposties en het boek Giflandschap. In de collectie van Museum Waterland bevinden zich twee werken van voor 1988.

giflandschappen – ‘Diemerzeedijk’ – foto – 1989 – 50×65 cm

giflandschappen – ‘Diemerzeedijk’ – foto – 1989 – 50×65 cm

Kempen

giflandschappen – ‘Kempen’ – foto – 1989 – 50×65 cm