Andre Pielage aluminium 2015

WAS GETEKEND: beelden en tekeningen

22 juni – 31 juli

‘Was getekend’ is een tentoonstelling die naast het ruimtelijk werk van vijf beeldende kunstenaars aandacht heeft voor hun twee-dimensionale werk. Zowel voor de schetsen/tekeningen die bij het ontstaansproces tot stand komen, als voor het zelfstandige werk dat weer uit het drie-dimensionale beeld ontstaat.

Deze tekeningen laten de ontstaansgeschiedenis van het drie-dimensionale werk zien als ook de wisselwerking tussen het platte vlak en het ruimtelijk werk. Het werk, zowel het platte als het ruimtelijke, kan weer leiden tot autonoom vlak werk. De derde dimensie is in deze tekeningen/drukken/schilderingen en drukken goed voelbaar. Soms door de verbeelding, maar is ook vaak daadwerkelijk aanwezig.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 24 juni om 20.00 uur.

Kees van Nunspeet, curator van deze tentoonstelling, licht zijn keuze toe.

  • Yvonne Kracht werkt drie-dimensionaal in veelal metalen gevouwen/gebogen/gezette heldere organische vormen, die duidelijk uit het platte vlak zijn ontstaan. Deze rationele vormen komen terug in haar tekeningen en schilderingen.
  • Het werk van Marus van der Made laat zich kenmerken als grafisch abstract werk waarbij beweging, licht en kleur essentieel is. Zijn ruimtelijk werk blijft dicht bij het vlakke vlak, zijn bewegingen zijn subtiel.
  • André Pielage maakt voornamelijk installaties, sculpturen in en voor openbare ruimten. Hij onderzoekt de ruimte, de verbindingen en de werking van binnen- en buitenruimten.
  • Karen Santen is in haar werk op zoek naar oervormen en oerkrachten. Haar onderzoek begint vaak op locatie. Uit haar schetsen en gedachten komen de objecten en haar tekeningen voort.
  • Arjanne van der Spek werkt vanuit het materiaal. Zij onderzoekt de materie en lijkt al ‘knedend’ tot de uiteindelijke vorm te komen. Vanuit het onderzoek werkt zij ook op het platte vlak, zij tekent op papier met kleur en vorm maar ook op doek met garens.