Kleur bekennen

30 november – 31 december
OPENING: 30 november 20.00 uur

Op de laatste tentoonstelling van 2016 presenteert Museum Waterland – met als thema KLEUR BEKENNEN – werk van kunstenaarsleden van de vereniging, selecties op kleur uit de tooncollectie van de kunstuitleen en collector’s items uit de museumwinkel.

KLEUR BEKENNEN is een verkooptentoonstelling met een beursachtige presentatie, waarbij steeds een aantal exposerende kunstenaars tijdens de openingstijden aanwezig zullen zijn. Van de meeste kunstenaars zijn schilderijen te zien in uiteenlopende stijlen – figuratief, abstract, formeel – en technieken als olieverf, acryl op linnen of hout.
Zeven kunstenaars tonen beelden in hout, metaal, keramiek en andere materialen. Verder is er grafiek met etsen, zeefdrukken, houtsneden en werken die digitaal zijn geprint. Onder de noemer gemengde technieken tonen zes kunstenaars uiteenlopend werk, waarin verschillende materialen zijn gebruikt.

Jopie Mellema

Karen Santen

Danielle van Hilten

KLEUR BEKENNEN is een verkooptentoonstelling met werk tot prijzen van circa 1.500 euro. Bij aankoop kan het werk meteen worden meegenomen. De balie is voorzien van een PIN betaalautomaat.

Schilderijen, werk op papier: Peter van den Akker, Els Bannenberg, Menno Bauer, Rita Jansen Heijtmajer, Jopie Mellema, Madeleine Metsaars, John Ory, Maddy Rentenaar, Ruud Streefkerk, José van Tubergen, Ludo Winkelman, Reinder van der Woude

Beelden, objecten: Tabita Blok, Arnold Detz, Annemiek van Kollenburg, Annelies Pont, Karen Santen, Paul Stap, Manja van der Storm

Grafiek, fotografie: Cees Baas, Yolanda Eveleens, Danielle van Hilten, Gea Karhof, Jawek Kwakman, Nan Mulder

Gemengde technieken, tekeningen: Gerda van Bockxmeer, Hinke Bruinsma, Loes Groothuis, Jan Hendriks, Sipke Huismans, Floor Max