Aspecten van Landschap


Een tentoonstelling over de aspecten van het begrip ‘landschap’, zowel inhoudelijk als beeldend. Als uitgangspunt een schilder in de traditie van het (Hollandse) landschap met een lage horizon en veel ruimtelijkheid. Aan de andere kant van het spectrum de abstractie, niet alleen het spel van vorm en kleur, maar ook een inhoudelijke onderstroom. In het tussenliggende gebied wordt gezocht naar exponenten zoals het ‘fantastische’ landschap, het ‘architectonische’ landschap, het ‘absurdistische’ landschap’.
Aspecten van Landschap toont werk van acht kunstenaars: abstract-expressionistische schilderijen van Eric Beets, imaginaire landschappen van Helmuth van Galen, expressieve schilderijen van de Australiër Spencer Shakespeare. Kees Bierman toont collages uit de serie Picardische landschappen.
Van Cecilia Vissers zijn geanodiseerde aluminium wandbeelden en fotowerken te zien. Fotografie van Fons Brasser, Wijndel Jongens († 2010) en uit de Kollektie Waterland werken van Hans van der Meer.