Zomerweken 2017: 9 – 27 augustus

Tekenkabinet

1e tentoonstelling van het 1e lustrum

9 augustus – 13 augustus

Het ‘Tekenkabinet’ bestaat in 2017 vijf jaar. Manja van der Storm (beeldend kunstenaar, afgestudeerd aan Academie Minerva te Groningen, in de richting autonome kunst: tekenen) initieerde dit nieuwe platform voor hedendaagse tekenkunst in 2013 als project ter gelegenheid van de Zomerweken in Museum Waterland, te Purmerend.

Door ‘tekenen’ centraal te stellen, toont het ‘Tekenkabinet’ een breed overzicht van autonome tekenkunst, zonder te focussen op stijl of onderwerp. Abstracte en figuratieve werken naast en door elkaar.  De tekeningen ‘kaal’ aan de muur, zonder lijst of passepartout gepresenteerd, in al hun kwetsbaarheid, zonder afleidende of storende kaders.

Het 1e lustrum wordt in 2017 gevierd met een nieuwe tentoonstellingsreeks. Op 3 bijzondere locaties, in de zomer en in het najaar, met werk van 110 professionele tekenkunstenaars uit het hele land. Een groots overzicht van hedendaagse tekenkunst op klein formaat (maximaal A3: 29,7 x 42 cm). Er verschijnt een begeleidende catalogus op A5 formaat, full colour, 112 pagina’s, met werk van alle deelnemende tekenaars.

www.tekenkabinet.nl

 Afbeelding: Daniella Lemaire, ‘Linda’, kleurpotlood, 30,5×23 cm.