Routebeschrijving

Museum Waterland is verhuisd

Nieuw adres vanaf 1 maart 2018:

Peperstraat 36, 1441 BJ PURMEREND

Met de trein

U verlaat NS-station Purmerend en volgt de stadsbewegwijzering richting ‘musea’ (ca. 10 minuten wandelen).

Met de bus

Uitstappen op het busstation Tramplein en de stadsbewegwijzering volgen richting ‘musea’ (ca. 5 minuten wandelen).

Met eigen vervoer (voor bezoekers)

A7 vanuit Zaandam of Hoorn

U neemt de afslag Purmerend (afslag 5) richting Purmerend. Na 500 meter linksaf de Zuiddijk op richting Purmerend. U passeert de Beemsterbrug en zoekt een parkeerplaats (zie bij parkeren).

A10 vanuit de Zeeburgertunnel of vanuit de IJ-tunnel

U neemt richting of volgt richting Volendam. Voorbij het benzinestation gaat U linksaf de Jaagweg op richting Purmerend. Bij Purmerend passeert U de spoorwegtunnel. U passeert het busstation en zoekt een parkeerplaats (zie bij parkeren).

N244 vanuit Edam/Volendam/Monnickendam

U volgt de N 244 tot aan de A7. Bij de A7 volgt U de richting Purmerend. U neemt de afslag Purmerend (afslag 5) richting Purmerend. Na 500 meter linksaf de Zuiddijk op richting Purmerend. U passeert de Beemsterbrug en zoekt een parkeerplaats (zie bij parkeren).

Parkeren

In een klein deel van het centrum is het betaald parkeren. Dit gedeelte is aangegeven door twee brede witte strepen dwars over de autoweg. Buiten deze strepen kunt U in het algemeen gratis parkeren.
Betaald parkeren van 8.00 – 18.00 uur en op de koopavonden (vrijdagavond tot 21.00 uur) en de koopzondagen (aangegeven op de parkeermeters). Bij de meeste parkeermeters kunt U uitsluitend betalen met een chipkaart.
In Purmerend zijn twee parkeergarages. Voor een bezoek aan de openingen van de tentoonstellingen zijn deze meestal ongeschikt vanwege de beperkte openingstijden (vrijdag’s tot 21.30 uur).
Tijdens de reguliere openingsuren van het museum zijn de parkeergarages wel goed te gebruiken. Let op de sluitingstijden van resp.18.30 uur en 17.30 uur op zaterdag.

Met eigen vervoer (voor transporten)

Inrijden naar de Kaasmarkt via de Peperstraat is mogelijk tot 12.00 uur (behalve op  zaterdag) en aan het eind van de middag vanaf 17.00 uur (op zaterdag) en 17.30 uur (behalve op vrijdag).  Wel is het nodig om buiten de reguliere openingstijden vooraf een afspraak te maken met de balie (telefoon 0299-422605).

A7 vanuit Zaandam of Hoorn

U neemt de afslag Purmerend (afslag 5) richting Purmerend. Na 500 meter linksaf de Zuiddijk op richting Purmerend. U passeert de Beemsterbrug en gaat bij het stoplicht rechtdoor. Na 50 mtr rechtsaf (let op fietsers uit beide richtingen) de Peperstraat in. Op de Kaasmarkt gekomen ziet U het museum aan Uw linkerhand.

A10 vanuit de Zeeburgertunnel of de IJ-tunnel

U neemt richting of volgt richting Volendam. Voorbij het benzinestation gaat U linksaf de Jaagweg op richting Purmerend. Bij Purmerend passeert U de spoorwegtunnel. U passeert het busstation en volgt de weg die een bocht naar rechts maakt. Bij het tweede stoplicht rechtsaf en na 50 mtr. rechtsaf (let op fietsers uit beide richtingen) de Peperstraat in. Op de Kaasmarkt gekomen ziet U het museum aan Uw linkerhand.